železniční most Hybešova - Úzká

Do viaduktu vsazená horní mostovka určená pro železniční dopravu tvořená celkem 21 oblouky o celkové šířce cca 50 m a délce cca 16m. Jedná se o klenutý, obloukový, segmentový most skládající se ze čtyř polí. Každé pole je sestaveno z pěti nosných, bohatě nýtovaných ocelových oblouků. Jedno krajní pole má o jeden víc. Jednotlivé profily mající profil „I“ jsou nýtováním spojeny pomocí ocelových příčníků „I“. Most pracuje za lišících se teplot; teplotní změny se projevují délkovými dilatacemi veškerých částí. Aby se eliminovalo přídavné namáhání způsobené teplotními roztažností, je most uložen na kloubových podporách. Opěrné žebrované litinové patky jsou ukotveny ve výklencích bočních stěn a jejich opěrná plocha je válcová, konkávní. Opěrná válcová plocha na konci každého nosného oblouku je konvexní. Mostovka je na obou stranách doplněna pochůznou lávkou se zdobeným kovovým zábradlím.