kostel Nanebevzetí Panny Marie

Na jižním okraji obce se na výšině nachází stavební soubor kostela s přilehlým hřbitovem a zříceninou kostela Panny Marie. Kostel Nanebevzetí Panny Marie je jednolodní orientovanou stavbou obdélného půdorysu s nepatrně odsazeným, půlkruhově zakončeným presbytářem, k němuž na severní straně přiléhá sakristie. Západní průčelí se zaoblenými nárožími je prolomeno pravoúhlým vstupem s kamenným ostěním, nad nímž se v ose průčelí zvedá hranolová zvonice zakončená dvojitou stanovou střechou s makovicí a křížem. Na severní a jižní straně je v zaoblených nárožích schodiště a patrová kaple. Hladké fasády s nárožními lizénami prolamují obdélná okna se segmentovým záklenkem a lehce rozevřenými špaletami lemovaná plochými šambránami. Zvonové patro je prolomeno okny s uskočenými půlkruhovými záklenky. Středové klenáky, vyrůstající z okenních záklenků, přiléhají k profilované korunní římse. Zaoblená nároží a sakristie mají okna obdélná, jednoduchá, dvoukřídlá, šestitabulková. Loď i presbytář kryje sedlová střecha, nad závěrem presbytáře a nad nárožími kuželovitě zakončená. Sakristie má jednoduché pultové zastřešení. Loď a presbytář jsou zastřešeny pálenou krytinou – bobrovkou, zvonice a sakristie plechovými šablonami. Vstup do podvěží zaklenutého plackou vede rozměrným pravoúhlým portálem s kamenným ostěním, nad nímž je umístěna deska s nápisem. Loď je zaklenuta valenou klenbou s výsečemi, presbytář krátkým úsekem valené klenby s výsečemi mezi pasy a závěr konchou. Interiér lodi a presbytáře je členěn pilastry s římsovou hlavicí, na něž navazuje průběžná římsa. Hudební kruchta v západní části lodi je podklenuta stlačeným obloukem, její čelo s balustrovým parapetem je ve střední části mírně vypjato do prostoru lodi.