lázeňský dům Jiskra

Objekt na hluboké parcela se schodištěm ve dvorním prostoru a světlíkem ve středním traktu. Průčelí je čtyřosé, bohatě členěné a zdobené štukaturou. Segmentový přízemní portál s ležatým volským okem je v nástavci dekorativně zpracován, pod okny po jeho stranách naznačena balustráda. Před prostředními dvěma okny 1. patra probíhá balkon s ornamentálně zpracovaným kovaným zábradlím, pod okny a okřídelnými frontony bohatá štuková výzdoba. Pět konzol nese lodžii přes celou šíři 2. patra, rovněž s kovaným ornamentálním zábradlím. Lisény propojují 2. a 3. patro, kde je pod korunovou římsou soustředěna největší část štukové výzdoby festonů, maskaronů, girland a nejrůznějších ornamentálních motivů, nad korunovou římsou uprostřed dvojice mansardových oken kupolovitě završené, po stranách po jednom okně.