tvrz - tvrziště, archeologické stopy

Tvrziště je situováno v mírném J svahu na S břehu drobné vodoteče. V od tvrziště vedla stará cesta z Rankovic na Teplou. Ploché tvrziště kruhového půdorysu o průměru cca 50 m je obklopeno příkopem o horní šířce až 10 m a hloubce 1-2 m. Vnější val zachován na SZ až JZ straně, kde je poškozen několika staršími přerušeními. Výška valu na vnější straně dosahuje asi 1 m. Na SV vede přes příkop nájezd na vnitřní plochu. Příkop je místy zavodněn. S a SZ od lokality ve svažité louce několik drobných rybníčků s hrázemi. Památka ani její poloha není typická pro tvrziště, mohlo by jít o opevnění jiného druhu a účelu či o ohrazení pro dobytek. Zatravněno, na valu při Z a J straně skupinka vzrostlých jehličnanů.