socha sv. Jana Nepomuckého

Na čtvercovém základu konvexně tvarovaný a válcový sokl s bočními křídly nahoře i dole stočenými do volut. Křídla zdobena závěsy květů, na přední straně reliéfní kartuš (původně s nápisem „SV / Jan Nep.“). Nad kartuší ukotvena esovitě prohnutá železná konzola na lucernu. Sokl je ukončen vyloženou profilovanou římsou s vyrytým letopočtem „1741“. Na soklu plintus s vlastní sochou sv. Jana Nepomuckého v životní velikosti. Světec oděn v kanovnické roucho, pokrčená pravice drží smeknutý biret, levice zvedá vzhůru kříž s korpusem, levé koleno vytlačeno. Hlava vzpřímena, kolem ní svatozář s původně pěti hvězdami (v současné době jedna chybí). Tělem probíhá esovitý pohyb. Rozměry: výška soklu – 160 cm, výška světce vč. plintu - cca 185 cm.