kaple Anděla Strážného

Volně stojící kaplička obdélníkového půdorysu, fasáda hladká se soklem z umělého kamene, jinak nečleněná. Průčelí prolomeno na osu pravoúhlým vstupem, přístupným po dvou stupních a uzavřeným dřevěnými dveřmi. V nadpraží kamenný, pravděpodobně obecní znak s nápisem „OBNOVENO L.P. 1937.“ Jednoduchá podstřešní římsa nese trojúhelný štít, prolomený na střední osu pravoúhlým okénkem, které je uzavřeno dřevěnou okenicí. Ve vrcholu štítu železný kříž. Střecha sedlová, nad závěrem valbová. Vnitřní prostor plochostropý. Materiál: cihla, umělý kámen, hladká vápenná omítka; krytina – pálená taška (bobrovka). Rozměry: výška soklu – 45 cm, výška po horní hranu korunní římsy – 380 cm, výška po hřeben střechy – cca 530 cm.