kostel sv. Jana Křtitele

Kostel je jednolodní orientovaná stavba s pravoúhlým závěrem kněžiště a hranolovou věží v průčelí na západní straně a nízkým obdélným přístavkem sakristie na jižní straně kněžiště. Střecha je valbová krytá pálenou taškou, na věži polygonálně jehlancová, s plošším přechodem na čtvercovou základnu, završená makovicí a křížem. Loď je oproti kněžišti a vstupní části s věží o něco širší, má zaoblené rohy, stejně jako kněžiště. Věž na průčelí poněkud předstupuje vstupní část kostela, v níž je v interiéru kůr. Přechod mezi předstupující částí věže a zbytkem průčelí je konkávně zaoblený. Fasády jsou členěny lizénovými rámy, výplně mezi nimi mají hrubší strukturu omítky. Korunní římsa je profilovaná, obíhá i přes průčelí. V ose průčelí je pravoúhlý vstup s kamenným ostěním lemovaným lištou, přístupný novodobým schodištěm s 8 stupni a plným zděným zábradlím. Nad vstupem je velké okno se záklenkem tvaru stlačeného oblouku, podobná okna jsou i ve zvonicovém patře na třech stranách věže. Nad okny na věži jsou hodinové ciferníky. Okna se záklenkem tvaru stlačeného oblouku jsou i v lodi, po dvou na obou stranách, a po jednom na každé straně závěru. Na jižní straně kostela je pravoúhlý boční vstup s kamenným portálem s lištou a ušima a menší dveře na kůr a do věže. Loď i závěr jsou zaklenuty pruskými klenbami mezi pasy, v závěru je jedno pole, v lodi dvě pole. Pasy jsou neseny masivními pilíři s profilovanou římsou vstupujícími do prostoru lodi. Vítězný oblouk je půlkruhový. Kruchta obloukem ve střední části vstupuje do prostoru lodi, má plné zábradlí prolomené oválnými otvory a je podklenuta českou plackou a dvěma pruskými klenbami po stranách. V oknech jsou moderní vitráže s postavami světců. Krov je dřevěný, tradiční konstrukce s ležatou stolicí a věšadlem ve středové rovině.