kaple sv. Anny

Volně stojící orientovaná jednolodní stavba s půlkruhovým závěrem kněžiště a čtyřbokou věží v čele. Přední nároží zaobleno, členění podezdívkou a lesénami. Na každé straně tři okenní osy, z toho jedna částěčně zazděna, okna půlkruhově zaklenuta. Na osu presbytáře prolomeno malé, oválné okno. V podélné ose kněžiště přístavek sakristie se zaoblenými nárožími, lesénami a třemi okny, z nichž boční jsou slepá. Okna pravoúhlá. Průčelí se středním rizalitem členěno pilastry, na osu prolomen pravoúhlý vstup krytý novodobými masivními dřevěnými dveřmi s kovanou mříží. Nad vstupem novodobá plechová stříška. Vstupní otvor je lemován pískovcovým ostěním s klenákem ve vrcholu. Vpravo od vstupu nad soklem na nároží ve výšce asi 1 m kamenná deska s letopočtem „1835“. V nadpraží jedna okenní osa, okno půlkruhově zaklenuté. Nad hlavní, bohatě profilovanou římsou zvonicové patro věže, které je členěno lesénami a štítovými volutovými křídly po stranách. Zvonicové patro prolomeno po jedné okenní ose s půlkruhově zaklenutými okny a dřevěnými okenicemi. Na čelní straně pod hlavním oknem ještě jedno malé kruhové okénko.Podstřešní profilovaná římsa nese stan s makovicí a trojramenným křížem. Loď je zastřešena střechou sedlovou, nad závěrem valbovou. Na konci hřebene kovový dvojramenný kříž. Interiér: kněžiště zaklenuto konchou, loď dvěma poli pruské klenby mezi pasy, kruchta s dřevěným zábradlím podklenuta dvěma plackami, odtud také dřevěné vřetenové schodiště na kůr. Podvěží zaklenuto rovněž dvěma poli placky, v pravé části pokračuje dřevěné vřetenové schodiště. Sakristie zaklenuta jedním polem placky. Krov: ležatá stolice se středním sloupkem. Materiál: kámen, cihla, hladká vápenná fasáda, fasádní nátěr; krytina – pálená střešní taška bobrovka, plech.