lázeňský dům Heluan

Průčelí domu je čtyřosé, třípatrové s vikýři. V přízemí je stěna kvádrována, napravo je velký a široký obdélný vchod s původními silně prosklenými dveřmi a původní mříží, uprostřed je další obloukový užší vchod, vlevo je obdélný výklad. 1. patro od přízemí odděleno výraznou římsou. Pravá krajní okenní osa širší, flankována pilastry (v 1. až 2. patře vysokého řádu). Okna 1. patra jsou oblouková, v pravé krajní ose (rizalitu) zdvojená a bez římsy, jinak ostatní tři s trojúhelnými frontony. U okna v 1. patře rizalitu také obdélný balkónek. Okna 2. patra jsou obdélná, s rovnou římsou s klenákem, okna v rizalitu rovněž dvojité, po stranách s karyatidami a nahoře se společným segmentovým frontonem, s obdélným balkonem. 3. patro odděleno římsou, s třemi dvojitými a jedním (vpravo) trojitým obdélným okénkem. Korunní římsa je na těžkých konzolách. Nad rizalitem je mansardová věžovitá stříška s velkým vikýřem se segmentovým frontonem, stejné, ale menší tři vikýře jsou vlevo. Střecha je kryta plechem, dříve šedavým eternitem. Barevnost: dva odstíny růžové a bílá, dříve tektonické + plastické články žluté, výplně tmavorůžové.