lázeňský dům Petr

Průčelí je ve své podstatě vlastně sedmiosé, stavení je dvoupatrové s vikýřem. Jednotlivá patra jsou oddělena průběžnou římsou. V přízemí je uprostřed obdélný vchod v poměrně velkém ostění s rovnou římsou, po obou bocích vždy stejně vysoké podobné ostění s římsou, uvnitř vždy široké segmentové okno. V patře je mírně plasticky vystupující obloučková arkáda na pilastrech a rozvilinovým prořezáváním nad obloučky, uvnitř jsou obdélná prostá okna. 2. patro je rovněž se 7 obdélnými okénky (nižšími), pouze spojenými mírně vystupujícím pásem v horní a dolní úrovni okének. Nad horním pásem nápis "PETR". V šíři tři prostředních oken přerůstá korunní římsa, štít lomeně zakončený, s dvěma malými obdélnými okénky a jedním kruhovým okénkem ve vrcholu, s hrázděním a podobným rozvilinovým prořezáváním stěny. Střecha plechová. Barevnost: tektonické a dekorativní články tmavohnědé, výplně bílé.