kostel sv. Petra a Pavla

Kostel je jednolodní orientovaná stavba protáhlého, v zásadě obdélného půdorysu s trojbokým závěrem a hranolovou věží v průčelí, krytá valbovou střechou, na věži střechou jehlancovou konkávně prohnutou, zakončenou lucernou s polygonální jehlancovou stříškou přecházející dole do cibulového tvaru a završenou makovicí a křížem. Na hřebeni střechy nad lodí je sanktusník s lucernou a přilbovou střechou. Krytinou je eternit, na věžích i plech. Fasády jsou hladké, s profilovanou korunní římsou, jen vstupní část je členěna lizénovými rámy. Průčelí dominuje rizalit věže, v její ose je vstup krytý plechovou stříškou, nad ním kruhové okno, v horní části věže půlkruhově zaklenutá okna na všech čtyřech stranách, nad nimi čtvercové ciferníky hodin. Stěny lodi jsou prolomeny třemi okenními osami, okna mají segmentový záklenek a hladké šambrány. V bočních stěnách závěru je po jedné okenní ose. K jižní straně lodi přiléhá nižší obdélná sakristie s valbovou střechou, od ní vlevo je zádveří bočního vstupu se sedlovou stříškou. Závěr je zaklenut konchou, vítězný oblouk je půlkruhový, loď je zaklenuta třemi poli české placky mezi dvojicemi pasů, nesených masivními pilíři zakončenými profilovanou římsou. Na klenbách jsou zrcadla tvaru kvadrilobu, lemovaná štukovými rámy, vyplněná nástropními malbami výjevů z bible. Na epištolní straně presbytáře jsou dveře do sakristie s dřevěným rámem bohatě zdobeným akantovými rozvilinami. Sakristie je valeně klenutá, z ní je vstup na kazatelnu. Na západní straně lodi je dřevěná kruchta nesená dřevěným sloupky, s plným zábradlím, ve střední části předsunutá. V podvěží je valená klenba. Krov je dřevěný, tradiční konstrukce, se stojatou stolicí, s novými vysprávkami.