lázeňský dům Puškin

Průčelí je čtyřosé, třípatrové s vikýřem. Před domem na svažující se ulici je postavena teráska, kamenná. Stěna v přízemí je pasována, vlevo a vpravo je obloukový vchod, mezi nimi jsou dvě široká segmentová okna. Nad celým přízemím se nachází skleněná stříška na kovaných železných spirálových konzolách, s železnou konstrukci. Okna v 1. patře jsou široká segmentová, u dvou vnitřních segmentový balkónek s kovanou mříží s rostlinnými motivy. Od 2. patra vzhůru je kolem vnitřních dvou okem rizalitový výstupek, ale pouze ve stěně, na konzolách. Okna 2. patra: vlevo dvojitá oblouková, se sloupky a klenáky, vnitřní dvě okna jsou segmentová, okno vpravo je segmentové s částí ostění a klenákem. Okna 3. patra: vlevo je obloukové s klenákem a balkónkem o trojúhelném půdorysu, vnitřní dvě okna jsou spojená oblouková, se sloupky a klenákem, u nich je obdélný balkon s původní kovanou mříži. Okno vpravo je dvojité obloukové se sloupky a klenáky. Rizalit přerůstá do vysokého volutového štítu, vyvrcholeného trojúhelníkovým frontonem. Ve štítu se nacházejí dvě obdélná okénka, mezi nimi je gotizující baldachýn se špičatou taškovou stříškou a sochou. Nad bočními částmi stojí vikýř s podobnou špičatou věžovitou stříškou. Krytina domu je z eternitu. Barevnost fasády je ve dvou odstínech žluté, pouze některé plastické články a přízemí jsou červené.