měšťanský dům

Dvoupatrový dům s atikou, zadní část boční fasády se uplatňuje v Plachého uličce. Za domem volný dvorek. Přízemí je hladké, pouze v části podloubí je zesílené opěrnými pilíři. Na nároží jsou plastické pilastry vysokého řádu s čabrakovými hlavicemi končícími u profilované hlavní římsy. Orámování oken prvního patra tvoří v suprafenestře nízký obdélník uprostřed přerušený členěným klenákem, parapet je zdoben vykrajovaným čabrakovými motivem. Nadokenní římsa je profilovaná, rovná. Okna druhého patra mají obdobné architektonické členění, v parapetech je však odlišný dekor – kruh mezi dvěma obdélníky s uskočením. Atiková okna uzavírají žaluzie. Podloubí má rovný strop. Dvorek za domem je volný, s novodobou zádlažbou.