zemědělský dvůr jezuitský

Bývalý jezuitský dvůr zabírá jihovýchodní část obce. Hospodářský dvůr je postavený na půdorysu nepravidelného lichoběžníku s podélnou osou vedenou ve směru V - Z. Na západním okraji dvora (na okraji návsi) stojí dům čp. 20 s chlévy a kolnou. Mezi domem a hospodářským zázemím je situovaná torzálně dochovaná pilířová brána. Východně od domu čp. 20, podél cesty, se nachází torzo hospodářské budovy, pravděpodobně stodoly. Na torzo budovy navazuje další hospodářská budova se stodolami, patřící k čp. 21. Na východní straně areálu stojí dům čp. 21 s přiléhající vjezdovou bránou. Hospodářský dvůr je ohraničený kamennou zdí. Mimo vymezený areál, na východní straně při domu čp. 21, stojí sýpka. Předmětem ochrany je dům čp. 20, chlévy I, chlévy II, kolna I, obytný dům čp. 21, kolna II, stodola, ohradní zeď s branami, špýchar a pozemky areálu.