kostel sv. Vavřince

Areál je umístěný v severní části obce. Kostel obklopuje hřbitov vymezený ohradní zdí s dvěma branami; v severní části areálu stojí márnice vysunutá vně ohradní zdi. Jižní vstup do areálu tvoří gotický lomený portál zakomponovaný do zdiva brány, západní pilířová brána je mladší. Součástí areálu je též pozemek (zahrada) ležící za ohradní zdí vedle márnice. Zahradu vymezenou pilířovým plotem, propojuje se hřbitovem branka, proražená v ohradní zdi těsně vedle márnice. Kostel je trojlodní se západní věží a polygonálním presbytářem, k jehož jižní straně přiléhá polygonálně uzavřená kaple s depozitářem v patře. K jižní straně lodi je přisazená obdélná předsíň. Vedle jižního vstupu do areálu, u vnější straně ohradní zdi, stojí litinový kříž umístěný na vyšším kamenném podstavci. Předmětem ochrany je kostel, márnice, ohradní zeď s dvěma branami a brankou, litinový kříž a pozemky areálu.