kostel Narození Panny Marie

Oválný areál kostela se hřbitovem je vymezen obvodovou zdí, která se však v nadzemní části nedochovala. Součástí areálu je i litinový kříž z roku 1843, který stojí na úpatí kostelního návrší, při recentním schodišti, které stoupá k západní brance. Kostel stojí volně uprostřed bývalého hřbitova. Zdivo kamenné, lomové, pokryté novodobou omítkou. Orientovaná stavba má obdélnou loď a takřka čtvercové presbyterium. K jižnímu boku presbyteria přiléhá sakristie. V ose západního průčelí stojí masivní hranolová věž, v koutě mezi jejím severním bokem a lodí je vestavěno schodiště. Loď je dnes přístupná od západu prostřednictvím průchozí věže. Prostor lodě je uzavřen plochým omítnutým stropem, její osvětlení je zprostředkováno dvěma páry bočních oken s půlkruhovými záklenky. Západní část lodě vyplňuje zděná kruchta. Kněžiště je sklenuto jedinou plackou, která je nesena přízedními pasy. Triumfální oblouk je půlkruhový. Kněžiště osvětlují dvě boční okna shodná s lodí. V jihozápadním rohu kněžiště je prolomen vchod do sakristie rámovaný hrotitým portálem. Střecha lodě je sedlová, nad presbytářem valbová. Krov nad kněžištěm novodobý, nad lodí pozdně středověký či raně novověký. Věž vrcholí barokní kopulovitou střechou pobitou plechem. Při opravách fasád kostela v 90. letech 20. století byly zachyceny velké plochy s dochovaným středověkým výtvarným pojednáním fasád, které jsou dnes znovu překryty omítkou. Po stranách západního vchodu kostela stojí dva litinové křížky na kamenných podstavcích. / Předmětem ochrany je kostel, ohradní zeď, pozemky kostela a hřbitova a kříž.