silniční most se sochami

Most se sochami sv. Jana Nepomuckého a Ukřižováním překonává Červený neboli Bakovský potok ve středu vsi. Most má čtyři oblouky půlkruhového profilu o proměnlivém rozpětí 5,9 až 7,16 m. Pouze jeden oblouk (druhý od jihu) překračuje vlastní vodoteč. Severní oblouk překračoval odpad ze mlýna čp. 38. Zbývající dva otvory jsou suché, inundační. Starší část mostu je severní se třemi oblouky a vozovkou směrem ke středu mírně stoupající. Jeden pilíř je na obou stranách zpevněn břity, druhý je atypicky široký. Zde jsou osazeny sochy sv. Jana Nepomuckého a Ukřižování, které jsou však výdusky. Originály jsou umístěné ve vestibulu muzea ve Velvarech. Předmětem ochrany je most s příslušným pozemkem a socha sv. Jana Nepomuckého a sousoší s Ukřižováním.