sousoší P. Marie

Na půdorysu zkoseného trojúhelníka vybudovaný sokl ukončuje profilovaná římksa, podpíraná 3 masivními volutami, jeho stěny člení hladké geometrické výplně s rytými nápisy: "MarIae // absqVeLabe // ConCepta(e) // ponI // feCIt // vIr // ConsVLarIS // Ioannes // ChrIstoforIVs // ...." (nečitelné). Na bočních stěnách jsou monogramy Krista a p. Marie. Na soklu je osazen hladký konkávní podstavec sloupu, jehož dřík v podobě komolého jehlanu ukončuje volutová hlavice. Na ní je umístěna esovitě prohnutá postava madony, stojící na zeměkoulki, s korunou na hlavě, oděná v bohatě zvlněný vlající šat, na rukou drží pololežící postavu děcka. U paty sloupu na římse soklu jsou umístěny hrubě tesané postavy sv. Václava, Floriána a Josefa s obvyklými atributy.