socha Panny Marie

Pískovcová socha Panny Marie je umístěna na návsi na JZ od kostela a je orientována čelem k Z. Kompozice je obehnána balustrádou čtvercového půdorysu, kterou tvoří čtyřboké nečleněné pilířky a balustry spojené římsou. Základem je čtyřboký pilířový podstavec s nečleněným soklem a patkou, která je tvořena zvonovicí. Všechny stěny hladkého dříku jsou členěny obdélnými rytými zrcadly s vykrojenými rohy. V ploše zrcadla na Z straně je vyryt majuskulní nápis. Na podstavci stojí členitý, konkávně prohnutý sokl, na nějž je posazená čelně stojící postava Panny Marie Immaculaty v životní velikosti. Panna Marie stojí na zeměkouli ovinuté hadem, držícím v tlamě jablko. Figura, zobrazená v konstrapostu, je výrazně esovitě prohnutá. Váha těla spočívá na pravé noze, jejímž chodidlem Panna Marie přišlapává hadí hlavu. Světice je oblečena ve zvlněné roucho a plášť. Její prostovlasou hlavu rámuje zlacená svatozář s hvězdami, ruce světice jsou sepjaté ve výšce jejích ramen. Předmětem ochrany je socha Panny Marie na vymezeném pozemku.