měšťanský dům U zlatého lva

Patrový řadový dům v západní frontě náměstí vznikl sjednocením dvou původních gotických domů na úzkých parcelách. Dům kryje dvojice rovnoběžných sedlových střech s plechovou krytinou. Průčelí do náměstí má v přízemí čtyři oblouky bývalého loubí, v patře je osm obdélných oken a nahoře je ukončené dvojicí prolamovaných štítů s bohatou štukovou výzdobou. Na atikách mezi štíty stojí čtyři alegorické sochy ročních období a na vrcholcích štítů jsou busty. Interiér je členěn jako dvoutrakt s průjezdem v levé střední ose. Ve větší části přízemí se dochovaly klenby (z různých stavebních etap), dvě prostory v patře jsou též klenuté. Sklepy jsou zčásti klenuté a zčásti mají trámové stropy s kamennými záklopy. K dvornímu průčelí byla na severní straně připojena novodobá dvoupatrová přístavba s nízkou pultovou střechou. Jižní dvorní křídlo z konce 19. století bylo přestavěno a průjezd domu byl novodobě napojen na obchodní pasáž sahající k sousednímu čp. 167. V severozápadní části dvora byly při výkopových pracích objeveny klenuté sklepy středověkého původu, navazující původně na dům (nad nimi dnes vzniká novostavba). Na jihozápadním konci dvora stojí menší patrový objekt s pultovou střechou sloužící jako obchod. Předmětem ochrany je dům čp. 90 a k němu náležející pozemky se sklepy.