kostel sv. Prokopa a Navštívení Panny Marie

Areál farního kostela sv. Prokopa a Navštívení P. Marie se rozkládá v jihovýchodní části vesnice na nízkém návrší, které strmě spadá k severu a západu, zatímco k jihu se sklání mírným svahem do okolní krajiny. Areál sestává z vlastního kostela, zvonice stojící jižně od kostela a staré části recentního hřbitova původně oválného půdorysu, jenž byl novodobě rozšířen k jihu o rozsáhlý obdélný, lehce svažitý pozemek. Původní hřbitov je obehnán kamennou ohradní zdí, dochovanou na severní, západní a východní straně. Jižní rameno zdi bylo zbořeno při rozšíření hřbitova. Ohradní zeď je přerušena na severní straně klenutou branou s představeným jednoramenným kamenným přístupovým schodištěm. Na východě směrem k faře je prolomena pravoúhlá branka pro pěší.