kostel sv. Šimona a Judy

Areál je situován na mírné terénní vyvýšenině uprostřed obce. Do areálu, který vymezuje kamenná ohradní zeď, se vstupuje od severu pilířovou bránou. Těsně za bránou je umístěn kostel. Svatyně je jednolodní obdélná s polygonálně ukončeným presbytářem s opěráky a se západní hranolovou věží posunutou mimo podélnou osu kostela. Po severní straně presbytáře a lodi stojí sakristie, respektive předsíň. Za kostelem, jižním směrem, se rozprostírá hřbitov, který byl někdy kolem roku 1900 rozšiřován; předěl staré a nové části tvoří terénní vlna. V JZ rohu staré části hřbitova je situovaná zděná zvonice s dřevěným patrem. Předmětem ochrany je kostel, zvonice, ohradní zeď s bránou a pozemky parc. č. st. 6, 7 a parc. č. p. 7.