lázeňský dům Bílý lev

Nárožní, na konci bloku stávající, se třemi viditelnými průčelími, zděná, omítaná budova o třech poschodích a s podkrovím krytým štíty a vikýři, o 9 x 5 x 8 osách. Střechy sedlové, krytina nezjištěna. Vstupní průčelí do Tržiště o devíti osách v přízemí zakryto předloženými dřevěnými novorenesančními výkladci a vstupy krámů, uprostřed mezi nimi vstup do domu segmentově zaklenutým a dřevem obloženým portálem, po jehož stranách stály předsunuté subtilní dřevěné novorenesanční sloupky, nesoucí vysoké ploché kladí a tvořící s ním edikulu, na níž spočívala figura ležícího bílého lva - domovní znamení. Samotné dveře byly dvoukřídlé, architektonicky vyřezávané a prosklené pod ozdobnou novorenesanční mříží. V prvním patře okna, jak všechna byla dělena ve tvaru T, měla v parapetu i nad překladem výplně pravoúhle geometrického tvaru, byla vložena ve vpadlinách a střídala se s pásově rustikovanými pruhy. Druhé a třetí patro výškově sepjaté: ve střední třetině to byly čtyři mohutné ionské polosloupy s úseky zalamujícího se kladí, na jehož hlavní římse spočívaly proti sobě zvednuté římsové úseky, zvlněné a zakončené závitnicem. Postranní třetiny členěny lizény, kladí a hlavní římsa stejná jako uprostřed. Před první a druhou a osmou a devátou osou balkony s rovným podhledem, před čtvrtou, pátou a šestou osou stejný balkon se zděným zábradlím, členěný osmi paprskovitými obrazci, nesly krakorce. Mezi druhým a třetím patrem po stranách pravoúhle vykrajované vpadliny uprostřed mezi polosloupky tři konvexně vypjaté balkony na krakorcích a s empírově pojatým železným zábradlím. Nad hlavní římsou kryly podkroví tři štíty, postranní o dvou osách, střední o třech a oválném okně nad střední, bohatě v obryse vykrajované a doplněné štukem a mezi nimi dva vikýře zakončené zvlněnou římsou. Pětiosé průčelí do úzké uličky z Tržiště ke břehu Teplé bylo členěno jako postranní trojice na hlavním průčelí, jen lizény širší a nebylo použito balkonů. V přízemí, kde končí novorenesanční výklad, byla stará stlačeně zaklenutá dvířka do krámu, zavřená dvoukřídlými vraty a kolem byla pásová rustika, kolem záklenku s vyznačením klenáků. Štít měl tři stupně, mezi něž se vkládaly stoupající oblouky. Celek v obryse doplňovalo pět koulí, v ploše kromě rámovací římsy to byly lizénové rámy a šambrány kolem oken, okna ve druhém pořadí uprostřed šířky: 3+1 nahoře. Zadní fronta obrácená z levého břehu nad řečiště Teplé, o osmi osách, má přízemí rustikované s klenáky nad segmentově ukončenými okny, patro bylo členěno jako u obou předchozích, druhé a třetí patro spjato lizény, před první až třetí osou a šestou až osmou osou ve druhém patře balkony bez krakorců se zděným zábradlím a ve třetím patře před druhou a osmou osou konvexně vypjaté balkony na krakorcích, se železným zábradlím. Tři štíty a dva vikýře jako nad vstupním průčelím, pouze střední vikýř o čtyřech osách. Hlavním vchodem v průčelí se vstupovalo do široké chodby sklenuté valenou klenbou se šesti vstřícnými lunetami. Z chodby vedly vlevo dveře do přilehlých místností, z nichž první byla sklenuta valenou klenbou, ostatní plochostropé. Z chodby schodiště do pater. Vestibuly v. i ostatních pater byly řešeny shodně, sklenuty dvěma pruskými plackami, obdélného půdorysu. Z vestibulu vlevo úzká chodba, z níž byly po levé straně vedle sebe řezané menší místnosti - plochostropé. Vpravo od vestibulu velká plochostropá místnost, z níž vedly dveře do místností s okny do průčelí budovy. Podkroví uzavřeno nezjištěno.