socha sv. Františka z Pauly na podstavě

Socha stojí na vysokém podstavci o půdorysu sférického trojúhelníku, čelem k severu, do návsi. Čtvercový pozemek má nízké kovové oplocení. Sokl podstavce o výšce asi 65cm je shora po odstupnění ukončen římsou profilovanou simo mezi dvěma ústupky. Střední část, trojboká se segmentově vykrojenými čely, je v nárožích podpírána mohutně vyvinutými stojatými volutami, které jsou na bocích zdobeny plastickými rostlinnými závěsy a listeny v patě, kromě zadní voluty, která je hladká. Severní strana pilíře má mělké vpadlé vykrajované zrcadlo v čele s kartuší se závitnicovými okraji, níž je vytesán chronogram a letopočet 1738. Střední část zakončuje kladí s mohutnou římsou, obojí uprostřed segmentově vzedmuté. Vlys pod římsou je zdoben třikrát se opakující trojicí výžlabků na způsob kanelury, jimž odpovídají trojice kapek zavěšených pod profilovaným páskem vymezujícím vlys zdola. Nad římsou opřen, opět o nárožní ležaté voluty, vlastní sokl sochy s konkávně projmutými stěnami a římsovým zakončením. Vlastní socha představuje mužskou postavu stojící v natočeném kontrapostu, v řasnatém rouchu přepásaném provazem, s kápí. Obličej s plnovousem a dlouhými vlasy hledí vzhůru. Postava drží oběma rukama železný kříž z trubky.