kostel sv. Václava s farou

Areál kostela sv. Václava se nachází v SV části vsi. Areál sestává z kostela sv. Václava, který je obklopený hřbitovem s řadou cenných náhrobků. Při severní zdi lodi kostela stojí torza třech empírových náhrobků. Hřbitov vymezuje ohradní zeď doplněná v malé míře dřevěným plotem. Zeď je na JZ straně otevřená brankou, vedenou na Z vstup do kostela, a na S straně převýšenou branou. Vedle Z branky při ohradní zdi je umístěná stocha sv. Jana Nepomuckého. Na západní straně areálu, oddělená od hřbitova ohradní zdí, stojí fara ohrazená zdí s vjezdovou bránou a brankou situovanou na Z straně. Předmětem ochrany je kostel, náhrobky I - III, socha sv. Jana Nepomuckého, fara a k tomu náležející pozemky s ohradními zdmi s branami.