kostel Božího těla

Hřbitovní kostel je situován na návrší západně od městečka, na starém hřbitově, na nějž na Z navazuje novější část. Hřbitov je vymezen ohradní zdí, která se na V otevírá pilířovou branou. Na starém hřbitově se nachází více kvalitních náhrobků. Nejstarším dochovaným je náhrobek Idy Václavíčkové z roku 1847, signovaný Krondl, stojící při jihovýchodním nároží presbytáře. Sestává ze soklu a obelisku završeného křížem. Sokl se otevírá vpadlinou s kvalitním reliéfem anděla. Severovýchodně od kostela, před vstupní branou, stojí márnice na obdélném půdoryse. Fasáda objektu je neorománská; pohledově se uplatňuje především štítem ukončený rizalit, dekorovaný zubořezem se vstupním portálem s půlkruhovým nadsvětlíkem. Stěny vrcholí fabionovou korunní římsou. Předmětem ochrany je hřbitovní kostel, ohradní zeď a pozemek vymezeného areálu. V prostředí kulturní se nachází náhrobek Idy Václavíčkové a márnice.