kostel sv. Václava

Jednolodní orientovaný kostel sv. Václava je situován v malebné poloze na kopci v severní části obce. Kolem kostela se rozkládá hřbitov, vymezený dřevěným plotem, na severu zdí. JV od kostela stojí hranolová zvonice se zděným přízemím a bedněným patrem. Na jihu se zeď otevírá sloupkovou branou s novou dřevěnou výplní. K bráně ústí přístupová cesta od fary. Je tvořena v horní části kamennými stupni, dále dlážděna kameny. V její dolní části je na mohutném hranolovém soklu umístěn litinový kříž s pozlaceným korpusem. Na hřbitově se nachází několik hodnotných náhrobků, např. náhrobek P. Rennera - stéla z roku 1860 a náhrobek Marie Sobotkové se sochou P. Marie. Předmětem ochrany je kostel, zvonice a pozemky vymezeného areálu. Na ploše památky se nachází brána a hřbitovní zeď, litinový kříž s pozlaceným korpusem, náhrobek P. Rennera a náhrobek M. Sobotkové.