kostel sv. Mikuláše s farou

Areál kostela a fary je situovaný na jihozápadním okraji vsi. Celý soubor památek sestává ze tří hlavních částí - areálu kostela, areálu fary a hrobky. Areál kostela tvoří orientovaný kostel obklopený hřbitovem s ohradní zdí, respektive pilířovým plotem. U jižního průčelí kostela stojí socha sv. Jana Nepomuckého, v západní části nového hřbitova je umístěný litinový kříž. Areál je přístupný brankou situovanou ve východní části a dvěma branami vedenými od jihu. Areál fary situovaný severně od kostela tvoří fara čp. 1 s hospodářským zázemím (hospodářská stavení, stodola) a ohradní zeď s branou. Na západním konci chráněného celku - na osu kostela, se nachází torzálně dochovaná klasicistní hrobka. Předmětem ochrany je kostel, hrobka, hřbitovní kříž, fara čp. 1, stodola, hospodářská budova, chlévy, socha sv. Jana Nepomuckého, ohradní zdi s branami a brankou a pozemky vymezeného areálu. Na ploše památky se nachází nechráněný vodní rezervoár.