kostel sv. Václava

Areál se nachází na severním okraji obce. Jednolodní orientovaný kostel s lehce odsazeným pravoúhlým presbytářem je krytý sedlovou střechou s keramickými bobrovkami. Výraznou sanktusovou věžičku nad presbytářem pokrývá plech. Střechu nad lodí z obou stran prolamují dva páry vikýřů typu volská oka. Mírně lichoběžníková sakristie, zastřešená pultovou střechou, přiléhá k severní stěně presbytáře, k severozápadnímu nároží lodi je přisazen válcovitý přístavek pro schodiště na kruchtu a půdu. Západní průčelí má na osu umístěný jednoduchý pravoúhlý portál a nad ním po stranách situovaná dvě půlkruhová okna lemovaná páskou. Nejvýraznějším architektonickým prvkem fasády je bohatě tvarovaný etážový štít, završený sochou sv. Václava. Fasádu lodi a presbytáře člení vysoká půlkruhově ukončená okna. Kostel obklopuje již nefunkční hřbitov s několika zachovalými náhrobky umístěnými převážně při presbytáři. Tato část je od funkčního hřbitova, založeného východním směrem, oddělena zdí. Obdélná márnice krytá valbovou střechou s keramickými bobrovkami je situovaná do jihovýchodním rohu původního hřbitova. Do dělící mezihřbitovní zdi je vsazeno 9 znakových náhrobků. Celý areál vymezuje ohradní zeď s pilířovou bránou situovanou osově na hlavní vstup. Brána je přístupná kamenným schodištěm o 6 stupních. Předmětem ochrany je kostel, márnice, mezihřbitovní zeď s branou a vsazenými náhrobníky, ohradní zeď s branou a přístupovým schodištěm, kovaný kříž u severní zdi lodi, klasicistní náhrobek Katerziny Gedliczkové při východní stěně presbytáře a příslušné pozemky areálu.