Starý zámek

Areál starého zámku je situován v dominantním poloze na ostrožně severovýchodně od náměstí a severně od nejstarší části města – Velké Vísky. Trojkřídlá patrová stavba, završená mansardovou střechou, stojí na půdorysu písmene U otevřeného směrem k jihovýchodu. K severnímu křídlu je na straně k nádvoří přistaven nepodsklepený spojovací trakt s koutovými rizality, vložený mezi západní a východní křídlo. Severně, severozápadně a severovýchodně od zámku se nacházejí pozůstatky příkopu. Jižně od zámku se nacházejí dvě hospodářské budovy – západněji položená hospodářská budova I. na půdorysu písmene L s polomansardovou střechu s vikýři, a ni navazující podélná hospodářská budova II., která z jižní strany uzavírá nádvoří před zámkem a východním štítovým průčelím lícuje s ohradní zdí. Je to patrová, utilitárně upravená bývalá sýpka krytá valbovou střechou. Východně od zámku se nachází domek čp. 26, přízemní zděná stavba na obdélném půdorysu s valbovou střechou. Park se rozprostírá na severu, jihu a západě areálu, který je z východu a severu vymezen kamennou ohradní zdí. Severně od hospodářské budovy II je omítnutá zeď s pilířky otevřena původní zděnou branou s brankou, na severovýchodě a severu je zeď neomítaná. Předmětem ochrany je zámek, ohradní zeď s branou, domek čp. 26, hospodářská budova I, hospodářská budova II, park, fragment opevnění a pozemky vymezeného areálu.