socha sv. Jana Nepomuckého

Socha sv. Jana Nepomuckého je situována po pravé straně příjezdové cesty k bývalé tvrzi (u mostku naproti bývalému mlýnu), na hraně svahu spadajícího k toku Košáteckého potoka, orientovaná čelem k J. Materiálem je měkký jemnozrnný pískovec, který má na svědomí stávající torzální stav samotné skulptury i podstavce. Základem kompozice je na první pohled zachovaný masivní podstavec (méně obvyklého typu, ale celkově zachovávající klasické členění na patku, dřík a římsovou hlavici) s konvexně vydutou čelní stranou s fragmenty reliéfní výzdoby. Na čelní straně jsou dochované zbytky štukové, volutově zavíjené kartuše (dříve snad s nápisem) a čabrakové ozdoby v podřímsí hlavice. Samotná skulptura v podživotní velikosti, dochovaná pouze ve hmotě (zachován pouze andílek po levém boku světce přidržující kartuši), která poukazuje na někdejší ikonograficky méně běžný výjev - sv. Jana Nepomuckému adorující Palladium.