park

Kompozice parku je zachována kromě původních chodníků, jejichž podoba je v půdním povrchu zastřena, a některých změn v sestavě dřevin. Severně od tančírny se z jehličnatých stromů dochovaly jedlovce kanadské (Tsuga canadensis), borovice lesní (Pinus nigra) a borovice limba (Pinus cembra). Jedlovce kanadské (Tsuga canadensis), borovice černé (Pinus nigra) a cypřišek nutkajský (Chamaecyparis nootkatensis) dodnes vymezují hlavní průhled v severovýchodní části parku. Svah mezi zpevněnou plochou a severovýchodní částí parku, jenž byl v minulosti upraven jako skalka, je dnes osázen trvalkami. Kamenné schodiště situované do svahu zůstalo zachováno. Tvoří ho žulové opracované kvádry a nízká parapetní zídka postavená nasucho z nepravidelných kamenů. Jako dendrologické dominanty se uplatňují borovice černé (Pinus nigra), jedlovce kanadské (Tsuga canadensis), cypřišek nutkajský (Chamaecyparis nootkatensis), smrk pichlavý (Picea pungens ´Argentea). Výsadba v současnosti zahrnuje jehličnaté stromy (Picea pungens ´Argentea´ - smrk pichlavý se stříbřitě zabarvenými jehlicemi, Pinus cembra - borovice limba, Pinus nigra - borovice černá, Thuja occiedntalis - zerav západní, Tsuga canadensis - jedlovec kanadský), jehličnaté keře (Taxus baccata - tis červený), listnaté stromy (Acer pseudoplatanus - javor klen, horský), Alnus glutinosa - olše lepkavá, Fraxinus excelsior - jasan ztepilý, Prunus avium - třešeň ptačí), listnaté keře opadavé (Hydrangea macrophylla - hortenzie velkokvětá, Deutzia scabra - trojpuk drsný), listnaté keře stálezelené (Buxus sempervirens - zimostráz vždyzelený, krušpánek, Rhododendron sp. - pěnišník) a popínavé stálezelené dřeviny (Hedera helix - břečťan popínavý). Původní dřevinnou dominantou v cípu jihozápadní části parku stále je javor klen (Acer pseudoplatanus), který ovšem neroste na památkově chráněném pozemku.