měšťanský dům

Třípatrový řadový objekt s atikovým čtvrtým patrem, postavený na parcele téměř trojúhelného tvaru s nejužší dvouosou fasádou situovanou do náměstí. V přední části objektu je dispozičně jednotraktový v zadní části dvoutraktový. Sklepy jsou pod celým objektem jednotraktové se spojovací chodbou po boku, zaklenuty valenými klenbami s trojúhelnými segmenty. Přístupné jsou jednoduchým schodištěm, situovaným do pravé střední části objektu. V přízemí objektu je mázhaus. Na něj navazuje nalevo vstup do zadních prostor, uprostřed vstup do sklepa a napravo jednoduché, valeně zaklenuté schodiště do patra. Celé přízemí je zaklenuto valenou klenbou s trojúhelnými segmenty. K němu je novodobě přistavěn dřevěný zateplený altánek na pětiúhelníkovém půdorysu se stanovou střechou, uprostřed prosvětlenou střešními okny. V patře jsou prostory chodby, schodiště a středních traktů zaklenuty valenými klenbami s troj nebo pětiúhelníkovými segmenty. Místnosti ve středním traktu jsou osvětleny obdélným světlíkem. Ostatní místnosti jsou plochostropé, v 70.letech přepatrované. Střecha je sedlová se štíty otočenými k bočním objektům, krov je novodobý, tvořen kombinovanou stojatou stolicí. Dvorní fasáda je pětioká, jednoduchá hladká s novými okny a po levé straně obdélnými balkony. Vrata do průjezdu jsou zaklenuta valenou klenbou. Fasáda do náměstí je dvouosá historizující z konce 19.stol. s prosvětleným atikovým patrem. V bosovaném přízemí je umístěn vstupní portál a okno, zaklenuty stlačenou klenbou a orámovány jednoduchým klasicistním portálem s hlavicemi a středním klenákem. Patro je vodorovně bosované, ostatní jsou svisle rozdělena zdobnými polosloupy.