dům

Areál zahrnuje dům s dvorním křídlem a dva dvorky. Jednopatrový dům s hladkým průčelím, kterému dominuje atika s obloučky. Objekt se pohledově výrazně uplatňuje, na sousední dům vpravo navazuje plynule svou římsou v atice. Pod omítkovými vrstvami jsou patrné značné nerovnosti zejména na pravé straně kolem oken, je tudíž pravděpodobné, že průčelí mohlo být pokryto sgrafitovým členěním. Uliční fasáda je prolomena v přízemí vlevo vstupním otvorem se segmentovým zakončením, v němž jsou osazena historizující vrata, jejichž křídla jsou ze dvou třetin prosklená. Vpravo se ve druhé polovině 20. století nacházel vjezd do garáže rovněž segmentově zakončený, v současnosti je zde osazen prosklený výkladec. Tvar otvoru je zřejmě novodobý. Přízemní otvory doplňuje malé okénko zcela vlevo vedoucí do vstupní síně. Okna prvního patra zachovávají částečně podobu oken renesančních. pokračování evidenčního listu) Výplně oken v prvním patře jsou novodobé, jedná se o dřevěná špaletová okna, dvojkřídlá, dvojdílná, členěná do šesti tabulek. Okenní otvory v atice jsou zřejmě již renesančního původu, mají segmentové zakončení, stejně jako středový otvor, do kterého je sveden žlab. Atika je původní, ale její tvar byl zbaven pravděpodobně druhé řady obloučků, která je patrná u sousedního domu. Druhá řada obloučků je částečně patrná z druhé strany z podkroví. Tato řada patrně skrývala střechu se středovým úžlabím, která jak v minulosti tak dnes je patrná vystupujícími drobnými štíty po pravé i levé straně atiky. Na atice byl dochován letopočet 1556, který postupnými úpravami průčelí buď zcela zanikl nebo byl zakryt. Dnes je atiková zeď v horní části oplechovaná. Zadní průčelí postrádá výraznější architektonické členění. Dům má v současnosti dva dvorky, přičemž dvorek I., navazující na levý přízemní trakt, zde v minulosti nebýval a vznikl dodatečným proražením přízemní dispozice (viz. mapa stabilního katastru z roku 1837). Dvorní průčelí do dvorku I. je prolomeno v prvním patře jedním okenním otvorem, z podkroví rovněž jedním okenním otvorem, oba otvory jsou však nepůvodní, tudíž mají i nepůvodní tvar. Dvorek II. je přístupný pouze skrze dvorní křídlo, ale průchod není používán. Ani boční fasády dvorního křídla nejsou architektonicky zajímavé. Dvorek I., navazující na levý přízemní trakt, zde v minulosti nebýval a vznikl dodatečným proražením přízemní dispozice. Dvorek II. je přístupný pouze skrze dvorní křídlo, ale průchod není používán. V prostorách obou dvorků se nenacházejí žádné další stavby. V minulosti byl objekt využíván pro obytné účely, v současnosti je v přízemí zřízena opravna a prodejna kol, která využívá i přízemní prostor dvorního křídla. V prvním patře se nacházejí kanceláře, zobytněné podkroví je sídlem společnosti – vlastníka. V domě se nenachází žádná bytová jednotka.