dům

Nárožní přízemní dům s mansardovou střechou, v SZ a SV střešní rovině je vždy jedna dvojice vikýřků krytých sedlovou stříškou. Dvorek je přístupný z pavlače po venkovním schodišti, ze spodního patra dvorní strany domu a z Křížové ulice vraty v ohradní zdi. Parter dvorku je zatravněný a volně navazuje na sousední zahradu, kterou má současný majitel v pronájmu. Ohradní zeď vymezuje pozemek na SZ a krátkou částí se zalamuje kolmo k SZ průčelí domu. Vrata jsou umístěna v této kratší části a umožňují vjezd přímo z Křížové ulice. Vrata jsou starší, dřevěná, plná, dvoukřídlá, oblouková. Nad vraty je malé okénko se segmentovým záklenkem. Krátký úsek s vraty je hladce omítaný a je řešen ve shodné barevnosti jako SZ a SV fasáda domu, kolem okénka je malovaná šambrána barevně odlišená od barvy okolní omítky. SZ část ohradní zdi orientovaná do úzké soutky je nahozena hrubou, novodobější omítku.