zámeček s hospodářským dvorem

Areál zámečku leží zhruba ve středu obce, v poněkud snížené poloze západně od kostela. Dnes výrazně porušený celek pozůstává z několika objektů, seskupených kolem velkého obdélného dvora. Jádrem je zámeček při západním okraji dvora, k jehož severovýchodnímu nároží přiléhá bývalý deputátnický domek. Jižní stranu dvora uzavírá chlév, východní křídlo obvodové zástavby je tvořeno 2 stodolami, malým chlévem a obytným domkem. Předmětem ochrany je: zámeček, deputátnický domek, chlév, východní křídlo hospodářského dvora a pozemky vymezeného areálu. Plocha hospodářského dvora je zhruba ze své jedné poloviny zpevněná (asfalt, panely) a ze zbývající zatravněná (neupravený trávník, zahrada). Jeho prostor vymezený kromě sev. strany poměrně uzavřenou zástavbou ve tvaru písmene U je výrazně narušen excentricky umístěnou skladištní budovou nastavěnou na původní kamenný objekt. Ten byl již také dost výrazných objemů, při své západní části dosahoval výšky zhruba čtyř podlaží. Nová převážně pórobetonová nástavba částečně nevhodných sklonů střešních rovin tento objem ještě zhruba zdvojnásobila. Konstrukčně se jedná o železobetonový skelet s průvlaky na kterých leží betonové trámy tvaru I nebo na části půdorysu trámy dřevěné obdélníkového profilu. Původní objekt přibližně stejného půdorysu byl zbudován z opuky, otvory sklenuté segmentově. Zdivo vysoké přízemní části silně narušeno, otvory necitlivě adaptovány, prolomeny další nebo některé původní zazděny. Při severovýchodním nároží je na terénem malé čtvercové okénko s dřevěným orámováním. Parapet je vykrojen, stejně tak jako překlad, ten navíc se zkosenými horními rohy. Mříž je nepravoúhle členěná. Dále je objekt při tomto průčelí doplněn ještě úseky zdiva, krajní snad ve funkci opěrného pilíře nebo části zdiva, druhý funkce neznámé se segmentovým klenutím při terénu. Patrová část objektu je rovněž prolomena segmentově sklenutými, zhruba čtvercovými otvory z nichž některé jsou slepé, jiné zazděné cihlami dodatečně. Záklenky těchto otvorů provedené z opukových kvádříků jsou předsazeny před líc průčelí. Vedle toho nese tato část také plastické pojednání nárožními pilastry a zbytky profilované korunní římsy. Interiér patrové části je bez stropních konstrukcí (možná silo).