zámek - zámeček

Nárožní přízemní budova o 7x7 okenních osách, krytá valbou (tašky), do které jsou vloženy 2 nízké, stalčené vikýře. Průčelí, omítaná stříkanou mítkou, člení na sstraně náměstí 2 ploché rizality, na straně do ulice lisény ve 3 nestejná pole. Fasádu ukončuje vlys ahl. římsa, okna jsou vložena do vpadlých rámů. Hl. vstup, umístěný v ose průčelí do náměstí, je pravoúhlý, spojený s oknem a krytý společnou, rovnou římsou. V ose dispozice (přístupný z náměstí) leží mázhaus, sklenutý valenou klenbou s lunetami s vytaženými hřebínky; prostory částečně upravovány pro provoz hostince, dnes sklady stavebnin. Do přilehlého dvora vede z náměstí stupňovitě upravená brána, krytá prejzy, s nečleněným půlkruhovým vjezdem.