měšťanský dům

Areál domu je situován J od Rejskova náměstí, na SV straně náměstí Nár. odboje. V SZ nároží areálu stojí dům čp. 48, ke kterému jižně přiléhá ohradní zeď zahrady se sochařskou výzdobou. Na SV straně je hospodářské stavení. K SV nároží domu přiléhá vjezdová brána a k hospodářskému stavení na SV straně vstupní branka. Předmětem ochrany je areál měšťanského domu čp. 48 - dům čp. 48 (stavba a pozemek parc.č.313/1), bývalé hospodářské stavení čp. 280 a 682 (stavba a pozemky parc.č.313/2, 313/3), ohradní zeď zahrady se sochařskou výzdobou (na parc.č.314/1), vjezdová brána (na parc.č.313/1), branka (na parc.č.313/3), zahrada (parc.č.314/1) a pozemky parc.č.313/1, parc.č.313/2, parc.č.313/3, parc.č.314/1, parc.č.314/2.