městský dům

Městský dům čp. 7 se nachází v blízkosti zámku. Zděný, trojkřídlý a jednopatrový objekt je vstupem orientovaný směrem k V a omítnutý v barvě tmavšího okru. Na JZ straně na dům navazuje krátký úsek zdi s branou do dvora. Na SV je před vstupní fasádu předsunuté průčelí S křídla s vysokým štítem, v nároží na JV je ve výšce patra vysunut polygonální arkýř na profilované konzole, stojící na hranolové podnoži s vlastní stříškou a obdélnými okny. Interiér přízemí je sklenutý valenou i křížovou klenbou. SV štítové průčelí je členěno dvěma profilovanými římsami, v přízemí se otevírá široká vjezdová brána rámovaná pravoúhlým ostěním a šambránou s klenákem ve vrcholu. V patře průčelí jsou prolomena 3 obdélná šestitabulková okna s nadokenními římsami, na boční stěně křídla 1 okno. V stupňovitě vyvedeném štítu je prolomeno sdružené okno v šambráně s lištami. V průčelí je tříosé a v patře, odděleném od přízemí profilovanou římsou jsou prolomena 3 sdružená okna v šambránách, v přízemí se otevírá pravoúhlý vchod rámovaný ostěním s nadsvětlkem. Střechy objektu jsou stanové, kryté taškami. Předmětem ochrany je dům čp. 7 a vymezený pozemek.