venkovská usedlost

Zemědělská usedlost s uzavřeným dvorem volně stojící v zástavbě uprostřed obce, bezprostředně u hlavní komunikace procházející obcí. Usedlost sestává ze tří staveb, a sice obytného hospodářského domu, výměnku a stodoly. Jednotlivá stavení ze tří stran uzavírají dvůr, který je v zadní části směrem do polí otevřený. Dům je přízemní zděnou stavbou z kamene a cihel se sedlovou střechou, vnitřní dispozice komorochlévního typu, štítově orientován ke komunikaci. Výměnek je zděnou přízemní stavbou s průjezdem do dvora, sedlově zastřešený, situován je ve spodní části dvora kolmo k domu, paralelně s komunikací. Stodola je dvoumlatová, rovněž zděná, situovaná paralelně s domem na protější straně dvora.