vodní mlýn

Soubor staveb mlýna stojí na V okraji obce u potoka Slabá a skládá se z obytného stavení s mlýnicí, špýcharu s napojenou kolnou, stodoly,brány a části ohradní zdi. Vlastní mlýn je z části patrové stavení, roubené s nárožní vazbou na rybinu. Na obytnou část domu navazuje zadní patrová mlýnice, která stojí na kamenné podezdívce. Boční průčelí mlýnice je opatřeno pavlačí. V interiéru se dochovalo původní mlecí zařízení. Strop ve světnici, mlýnici i zadní místnosti je trámový. Střecha domu je sedlová, kryta vlnitým eternitem. Ke štítovému průčelí domu je napojena zděná půlkruhově klenutá brána s rovnou pultovou stříškou. Vedle brány proti štítovému průčelí domu stojí roubený dvoukomorový špýchar s napojenou zděnou otevřenou kolnou. Západní stranu areálu uzavírá stodola, která je se špýcharem a kolnou propojena zdí z lomového kamene. Vlastní stodola je kamenná, omítnutá s podélnými větracími průduchy. Střecha je sedlová, krytá rovněž vlnitým eternitem.