benzínová pumpa

Drobná stavba benzínové pumpy stojí při hlavní průjezdní silnici v obci ve směru na Strakonice a je obklopena menším zalesněným pozemkem. Ze silnice, vedoucí severojižním směrem, k pumpě odbočuje příjezdová cesta dlážděná žulovými kostkami. Stavba je přízemní, zděná, omítaná tvrdou břízolitovou omítkou. Dominantním prvkem je pultová střecha zaobleného tvaru, která předstupuje před objekt a kryje tak prostor s dnes již chybějícími výdejními stojany. Střecha je nesena železobetonovými žebry, přiznanými na její spodní straně. Na vybetonované ploše jsou dosud v půdoryse patrné obrysy tří výdejních stojanů. Vlastní objekt je půdorysně tvaru T, kdy na přední straně předstupuje kancelář obsluhy s okny na dvou stranách a prosklenými dveřmi na třetí, severní straně. Zadní, ustupující část objektu má na obou čelních stranách dveře – na severní straně vedou k zázemí obsluhy s chodbou, záchodem, umývárnou a šatnou, na jižní straně do skladu olejů. Okenní i dveřní výplně jsou jednoduché, dřevěné, hladké, odpovídající technickému charakteru objektu.