silniční most

Kamenný most přes říčku Čistá je situován uprostřed obce pod náměstím, vytváří spojnici místních komunikací nad říčním tokem. Těleso vlastního mostu se stlačeným obloukem, jeho podpěrné zdivo vyrůstá ze skály. Výška klenby včetně podpěrného zdiva je cca 5,5 m, rozpon klenby 3,5 m. Dimenze klenby je vyskládána z vějířovitého lomového kamene. Rozpon mostního oblouku ohraničen po bocích klenby z návodní i povodní strany kvádrovými pilířky do výšky parapetních desek. Povodní strana rozponu klenby mostu přechází ve 13 m dlouhou a 2 m vysokou ohradní zeď po levé straně, 4 m dlouhou zeď po pravé straně. Přístupová ohradní zeď vč. mostního oblouku je kryta parapetními čtvercovými deskami o velikosti 45 cm, tloušťky 15 cm. Šíře osy klenby mostního oblouku 3,6 m. Materiálem hrubě opracovaný lomový kámen s vápennou vymazávkou spar.