zámek

Zámek stojí na vyvýšeném místě na pravém břehu Labe. Hlavní budova zámku má nepravidelný půdorys kolem nádvoří ve tvaru otevřeného L. Křídla na J a JZ straně jsou dvoupatrová, S a J čtyřpatrové, V patrové, k němu do zahrady přistavěna novodobá sala terrena. Do S křídla je ze strany 2. (vnitřního) nádvoří polozapuštěna válcová věž s charakteristickou zvonovitou střechou. Na SZ a S obloukem zahnutá budova předhradí s hlavní bránou, na jejím J konci se zvedá věž bývalé vodárny. Na V straně 1. nádvoří navazuje užší křídlo pův. hospodářské. Na J straně ohradní zeď. Na V straně se rozkládá zámecká zahrada obehnaná zdí. Na S a SZ obíhá budovu předhradí vyzděný příkop s mostem před hlavní bránou (oblouky zazděné). J konec příkopu uzavírá napříč zeď s klenutou bránou, která vedla do býv. pivovaru a mlýna. Předmětem ochrany je zámek s předhradím, ohradní zeď a příkop s mostem, ohradní zeď zahrady, brána bývalého pivovaru a příslušné pozemky.