měšťanský dům

Dvoupatrový měšťanský dům stojící v uliční frontě v jihovýchodní části náměstí (původně stál při zaniklém ústí Železné ulice). Dům vyplňující celou délku protáhlé gotické parcely sestává z předního domu čp. 31 obráceného štítem do náměstí a zadního domu čp. 35, stojícího na městské hradbě. Přední dům má do náměstí trojosé průčelí s podloubím neseným jedním stlačeným obloukem. Nahoře je průčelí završeno profilovanou korunní římsou, nesoucí volutový štít s korouhví na vrcholu. Po stranách štítu je dvojice kamenných pyramid. Střecha je valbová, krytá bonským šindelem, s řadou novodobých vikýřů a střešních oken. Přízemí je klenuto valenými a žebrovými klenbami, sklepy jsou klenuté valeně. Zadní dvorní dům má do středu klopenou střechu s úžlabím uprostřed. Oba domy jsou podsklepeny v několika úrovních. Do sklepení předního domu je vytvořen novodobý vstup po schodech z podloubí. Předmětem ochrany je dům čp. 31, dvorní dům čp. 35 a pozemky vymezeného areálu.