měšťanský dům

Původně měšťanský dům je situovaný v řadové zástavbě Rubešovy ulice. Patrový dům, předsazený oproti sousednímu domu o prostor původního loubí, má uliční fasádu dvouosou, s dvojicí sdružených oken v patře a se dvěma oblouky loubí v přízemí. Loubí je dnes uzavřené; levé slouží jako výkladec obchodu, v pravém jsou umístěné prosklené dveře vedoucí do chodby (pasáže) zabírající pravou polovinu domu. Fasáda průčelí pocházející z 20. století je opatřená strukturovanou omítkou; z architektonických článků jsou použity nadokenní a podokenní římsy. Boční předsazená fasáda má v patře, nad zaskleným obloukem loubí, umístěnou jednu okenní osu. Nízká valbová střecha má hřeben kolmý k průčelí. Bývalé loubí je zaklenuté plackovými klenbami, další prostory jsou zaklenuté plochými valenými klenbami. Široka chodba je za loubím plochá, pouze v zadním traktu v prostoru před dvouramenným schodištěm do patra, situovaným vlevo, je chodba zaklenutá valenou stlačenou klenbou s výsečemi. Patro je plochostropé. Souběžně s průčelím je situován velký sklep zaklenutý kamennou valenou klenbou. Předmětem ochrany je dům a k tomu náležející pozemek.