zámek

Areál zámku se rozkládá v severovýchodní části intravilánu. Jádrem celku je zámek se spojovací chodbou, která propojuje zámek s objektem západně od něj (restaurací). Zámek je jednopatrová budova vystavěná na výrazně obdélném půdorysu, orientována zhruba ve směru východ-západ. Z obrysu stavby vystupuje v jihozápadním nároží polygonální rizalit. Fasády jsou určeny neorenesančním tvaroslovím. V hlavním průčelí vyniká trojúhelný štítový nástavec, v němž je umístěn bohatě ztvárněný erb, nesený dvěma anděly (reliéf proveden ve štuku). Zámek je obklopen rozlehlým parkem ohraničeným ohradní zdí. V parku je umístěn altán. Přístup do zámeckého areálu je veden úzkým obdélníkovým pozemkem, který vybíhá z jihozápadního obvodu parku. Západní hranu tohoto pozemku vymezuje brána. Zámeckému areálu uškodilo zřízení několika architektonicky nevzhledných staveb v jižní části parku ve 2. pol. 20. století./ Předmětem ochrany jsou: zámek, spojovací chodba, altán, park, ohradní zeď parku s branami a pozemky areálu.