měšťanský dům

Řadový čtyřpatrový dům se vyznačoval architektonicky velmi čistou klasicistní fasádou. V ose domu bylo široké schodiště s pilíři a náročným litinovým zábradlím. Na schodišti a v mnoha interiérech byla kvalitní štuková výzdoba stropů a v některých místnostech i supraporty s žánrovou výzdobou. Dům byl devítiosý. V přízemí zcela jednoduché výklady a vchod obdélný s původními dvoukřídlými dveřmi. Okna obdélná, v 1.–3. patře s rovnými římsami vždy na dvou konzolkách, u oken 2.–4. patra s obdélnými parapety. Okna 1.–3. patra lemována plochými pilastry, okna 4. patra pouze v profilovaných obdélných ostěních ve štuku. Pod korunní římsou zubořez, korunní římsa silně vyložená, na konzolkách. Pět drobných jednoduchých vikýřů s trojúhelnými frontony.