fara

Areál fary leží na západním okraji vsi, východně od kostela. Fara stojí při silnici, průčelím orientována k jihu. Na východě k ní přiléhá brána a ohradní zeď. Za farou se rozkládá dvorek, jehož plochu ze severu uzavírá hospodářské stavení a z východu při zdi novodobě upravená pilířová kolna. Severní a SZ část areálu zaujímá rozsáhlá zahrada, táhnoucí se až za kostel. Ta je na jihu vymezena kamennou ohradní zdí, oddělující areál fary od kostela. Ze západu je areál vymezen provizorním plotem z dřevin; na severu se nacházejí pozůstatky dřevěného plotu. Předmětem ochrany je fara, hospodářské stavení a pozemky parc. č. st. 4/1 a parc. č. p. 2. Na ploše památky se nachází nechráněná pilířová brána, ohradní zeď a kolna.