Ballingova vila

Třípodlažní podélná vila s asymetricky řešeným exteriérem a s rovnou pochozí střechou je primárně orientována jižním směrem, ovšem přístupná je ze strany severní. Vstupní průčelí při ulici Na Babě je členěno na dvě nestejně vysoké i široké části; nižší širší východní část je dvoupodlažní a zakončena trubkovým zábradlím terasy, které obíhá téměř po celém obvodu střešní terasy. Vstup je umístěn při přechodu ke druhé vyšší části a je zakryt zděnou rovnou stříškou. Stejně jako tento vstup, tak i druhá vyšší užší část se dvěma podlouhlými okny nad sebou, jež svědčí o schodišti v interiéru, mírně předstupuje do prostoru. Tato převýšená část je zakončena omítanou atikou, která zakrývá vstup na střešní terasu. Celé severní průčelí je spíše uzavřené, prolomeno pouze několika spíše menšími okny. Hlavní orientace je směrem na jih – do zahrady, respektive do údolí směrem do Dejvic. Jižní fasáda zaujme především velkou předstupující terasou na úrovni 2. nadzemního podlaží, která je podepřena dvěma tmavými sloupy. K terase vede postranní zděné schodiště (dle plánů se původně mělo jednat o spirálovité schodiště, viz plány). Dále je jižní fasáda pročleněna dvěma pásovými okny nad sebou a na úrovni patra, při jihozápadním nároží je menší zděný balkon, za nímž se v interiéru skrývá zimní zahrada.